Manfaat Kesihatan Silika

Kulit Berseri, Rambut Sihat & Kuku Lebih Kuat

KESAN SILIKA PADA KECANTIKAN LUAR

Anda mungkin tidak tahu bahawa silika merupakan bahan utama dalam penghasilan kolagen. Kolagen membantu rambut anda berkilat & sihat, kulit lebih berseri dan kuku lebih kuat.

KEANJALAN KULIT IDAMAN

Ucapkan selamat tinggal pada kulit yang kering dan menua. Apabila silika mengawal elastin bersama-sama dengan kolagen, keanjalan kulit akan bertambah baik dan sihat – menjadikan kulit lebih lembut & berseri.

RAMBUT TUMBUH LEBAT

Jangan bimbang tentang keguguran atau kerosakan rambut. Silika mengembalikan daya hidup rambut anda dan juga mempercepatkan pertumbuhan untuk rambut yang lebih lebat, berkilat dan sihat.

KUKU LEBIH KUAT

Bosan dengan kuku yang mudah rapuh? Serahkan kepada silika untuk menguatkan kuku anda. Silika mendorong nutrien ke dasar kuku, yang menguatkan dan juga mempercepatkan pertumbuhan kuku.
Manfaat Kesihatan Silika

Fleksibiliti Berpanjangan Dengan Silika

FLEKSIBILITI JANGKA MASA PANJANG UNTUK KEHIDUPAN LEBIH BAIK

Apabila badan anda kaya dengan silika, ia menggalakkan pengeluaran kolagen yang lebih baik. Kolagen merupakan nutrien penting untuk tulang, sendi, ligamen, tendon dan rawan anda.

TULANG LEBIH KUAT DAN SIHAT

Pastikan tulang anda kuat dan fleksibel untuk menjalani kehidupan aktif yang anda inginkan. Dengan jumlah pengambilan silika dan kalsium yang betul, anda akan merasai manfaat tulang yang lebih sihat.

SENDI, LIGAMEN & TENDON YANG KUAT

Berikan sendi, ligamen dan tendon anda fleksibiliti dan kebebasan untuk bergerak dengan bebas walaupun usia mulai meningkat. Ligamen dan tendon terdiri daripada 90% kolagen. Penting untuk kita mengambil silika bagi meningkatkan pengeluaran kolagen, tanpa mengira usia.

RAWAN YANG OPTIMUM

Pastikan rawan anda sihat dan anjal membolehkan tulang anda berfungsi dengan lancar dan mudah. Rawan terdiri daripada 50% kolagen. Tingkatkan jumlah kolagen dengan pengambilan silika secara optimum bagi menguatkan tulang rawan seiring peningkatan usia.
Manfaat Kesihatan Silika

Ketajaman Mental Dengan Silika

KEKAL CERGAS & KESIHATAN MENTAL YANG BAIK

Semua orang ingin kekal dengan kesihatan mental yang baik. Penyakit Alzheimer dapat dicegah dari awal dengan mengurangkan jumlah aluminium dalam badan anda. Ambil silika secara konsisten untuk mengurangkan aluminium yang berlebihan, yang mampu mengaktifkan Alzheimer.

TINGKATKAN DAYA INGATAN & FOKUS

Kita semua mahu minda kita terus berfungsi pada kapasiti optima. Silika membantu dengan mengeluarkan aluminium dan juga menguatkan sinapsis otak kita. Ini akan menghasilkan minda yang lebih fokus.
Manfaat Kesihatan Silika

Jantung Lebih Sihat Dengan Silika

HARGAI SETIAP DETIK JANTUNG

Tiada risiko yang terlalu kecil apabila berbincang tentang kesihatan jantung kita, dan silika sangat penting untuk mempertahankan sistem kardiovaskular kita. Kekurangan silika akan membahayakan dinding arteri kita yang mudah lemah.

ARTERI YANG BERDAYA TAHAN

Seraya usia kita, kandungan silika dalam tubuh akan mulai berkurangan. Ini memberi kesan kepada aorta dan plak yang mula terbentuk, yang boleh membawa kepada penyakit jantung. Jumlah silika yang sihat menguatkan arteri kita untuk mengelakkan komplikasi dalam situasi tekanan darah tinggi.
Manfaat Kesihatan Silika

Usus Lebih Sihat Dengan Silika

USUS SIHAT, SISTEM IMUN LEBIH BAIK

Usus umpama periuk lebur untuk bakteria yang sihat dan sel-sel imun. Silika membina dan mengekalkan saluran penghadaman supaya usus mendapat nutrien yang diperlukan untuk menyuburkan sel-sel imun kita.

PENGHADAMAN YANG BAIK & LAPISAN PERUT YANG DIPERKUAT

Silika membantu meningkatkan pengeluaran kolagen supaya lapisan perut dan dinding usus kita boleh sembuh. Ia juga membantu meningkatkan sistem penghadaman dan mengurangkan perut kembung.

Baca lebih lanjut mengenai penemuan dan topik penyelidikan silika.